ارزیابی کامل اسکلتی و عضلانی

لزوم ارزیابی و چک آپ های دوره ای در پیشگیری از بیماری ها امروزه بر کسی پوشیده نیست و در بسیاری از موارد افراد برای جلوگیری از مشکلات آتی چک آپ های سالانه و … را انجام می دهند ولی شاید کمتر در رابطه با ارزیابی کامل اسکلتی و عضلانی شنیده باشید و یا شاید فکر کنید که این کار فقط برای کودکان لازم است و فرد بزرگسال دیگر نیازی به این چک آپ ندارد زیرا اگر هم بررسی شود دیگر تغییر خاصی نمی توان روی اسکلت و عضلات وی در بزرگسالی ایجاد کرد در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است .

ارزیابی کامل  اسکلتی و عضلانی یکی از تخصصی ترین خدمات ارائه شده در فیزیوتراپی می باشد . این ارزیابی هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان توصیه می گردد . هدف از این ارزیابی بررسی وضعیت مفاصل ، ساختار و قدرت عضلات ، نرمال بودن یا نبودن بافت های بدن ، بررسی انواع ناهنجاری ها و انحرافات اسکلتی و … است .

ارزیابی کامل اسکلتی و عضلانی

در واقع بعد از این ارزیابی می توان تشخیص داد که آیا در حال حاضر مشکل خاصی از نظر اسکلتی و عضلانی وجود دارد یا خیر و همچنین می توان پیش بینی کرد که با توجه به معاینه انجام شده چقدر احتمال دارد که در آینده مشکلات اسکلتی عضلانی برای فرد ایجاد شود و در نهایت می توانیم از آن ها  پیشگیری کنیم

واضح است که که لزوم ارزیابی اسکلتی و عضلانی برای کودکان و نوجوانان از اهمیت بیشتری برخوردار است اما نباید فراموش کنیم که هر چه سن بالاتر می رود به دلیل عادات بد حرکتی مشکلات و ناهنجاری های اسکلتی نیز می تواند بیشتر و مسئله ساز تر شوند . بنابراین ارزیابی برای بزرگشالان نیزاهمیت خاصی پیدا می کند . باید گفت که این ارزیابی برای افرادی که فکر می کنندکاملا سالم هستند و هیچگونه درد یا مشکلی در مفاصل یا عضلات خود ندارند نیز لازم است ، زیرا با ارزیابی به موقع می توان کوچکترین انحراف یا مشکل را تشخیص داد و از بروز مشکلات آینده پیشگیری کرد .

صافی کف پا و انحراف مچ

از جمله مواردی که در این ارزیابی بررسی می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • راستای ستون فقرات و بررسی قوز ، گودی کمر ، اسکولیوز ( انحراف جانبی ستون فقرات ) ، جلوبودن گردن ( forward head )  و …
  • وضعییت شانه  – افتادگی شانه ها – بیرون زدگی کتف ها و …
  • وضعیت کمر و لگن و انحرافات آن ها
  • وضعیت زانوها – زانوی ضربدری و پرانتزی – قوس زیاد به عقب و …
  • وضعیت پاها – صافی کف پا و یا قوس بیش از حد کف پا و…
  • شلی مفصلی و وضعیت غضروف های مفاصل و آرتروز ها و …
  • ضعف عضلانی – کوتاهی عضلانی – گرفتگی های عضلانی پنهان و آشکار  و…
  • وضعیت های بد در راه رفتن و سایر حرکات روزمره و شغلی
  • تعادل بدن در حرکات
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *